Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet vín v nakupním košíku: 0 ks Počet vín v nakupním košíku: 1 ks
Jaroslav Tesařík : Objevujeme terroir Mutěnic. Bez sklepní alchymie.
Ve vinici nepoužíváme systémové postřiky (něco jako antibiotika pro člověka — velmi účinné, ale dlouhodobě oslabující) nepoužíváme herbicidy (u nás ve vinicích neuvidíte pásy žluté spálené trávy pod hlavami) stříkáme sírou, mědí (v menší míře) a bylinnými preparáty (snažíme se révě dát prostor pro rozvoj přirozenné obranyschopnosti, byť to zní jako klišé z reklamy na jogurt) půdu kultivujeme motykou, rotavátorem nebo výsadbou vybraných kombinací užitečných rostlin (peluška, svazenka, jetel, vičenec…) u keřů hlídáme nízký výnos (1 – 1,5 kg na keř; na jaře 2016 nám nízký výnos pohlídaly mrazy)
Ve sklepě vína kvasí spontánně (ušlechtilé kvasinky nepřidáváme — hrozny si dostatek kvasinek přinesou z vinice) hozny macerujeme (povětšinou bez třapin, délka zavisí na stavu hroznů a představě o tom, jaké by výsledné víno mělo být) vína jsou po vylisování odkalována po dobu 24 hodin gravitační sedimentací vína zrají na kvasničných kalech v dubových sudech za občasného míchání (podle potřeby a podle toho, jak si hlavní dopíječ vzpomene) nečiříme ani nefiltrujeme vína (zatím filtr ani nevlastníme :-) síříme až před lahvováním (pokud vůbec) lahvujeme obvykle po roku ležení nad sklepem bydlíme, tudíž jsme celoročně našemu vínu blízko
V životě Víno nijak nemanipulujeme — má jen to, co si doneslo z vinice. Odráží místo, čas a péči vinohradníka. A rozvahu vinaře-autentisty. Ten ví, co kdy do vína nepřidat.
+420 608 700 099
+420 608 741 110