Muškát moravský 

Zrání bobulí je rané. Obsah kyselin je nižší, a proto je nutné pro výrobu suchých vín sklízet hrozny zavčas, aby vína nebyla plochá. Případně zvýšit obsah kyselin již v moštu přídavkem kyseliny vinné v povoleném množství. Tam, kde lze hrozny ochránit před ptactvem, vosami a plísní šedou, je možné získat zajímavá vína v kategoriích výběrů.

Zpraco...

Zrání bobulí je rané. Obsah kyselin je nižší, a proto je nutné pro výrobu suchých vín sklízet hrozny zavčas, aby vína nebyla plochá. Případně zvýšit obsah kyselin již v moštu přídavkem kyseliny vinné v povoleném množství. Tam, kde lze hrozny ochránit před ptactvem, vosami a plísní šedou, je možné získat zajímavá vína v kategoriích výběrů.

Zpracování hroznů na kvalitní víno s muškátovou vůní je náročné na umění vinaře jak ve vinici, tak ve sklepě. Jedině vína dostatečně reduktivní povahy a s příjemným obsahem kyselin mají šanci na přízeň konzumenta. Při nevhodných manipulacích jsou vína tenká, plochá, s nepříjemnými tóny kyseliny mléčné. Vína Muškátu moravského jsou vhodná do směsí a jako součást značkových vín i sektů.

Více
Počet vín v této kategorii: 2

Vůně citrusová, kořenitá, svěží

260 Kč
Dostupnost skladem

Netradiční suché víno 

480 Kč
Dostupnost skladem
Zobrazeno: 1 - 2 z 2

Potřebujete poradit?

Zavolejte nám:

+420 608 700 099

+420 608 741 110

ODBĚR NOVINEK

Informace o novinkách v naší nabídce , slevových akcích , atd.